Pre-PG India is now AcrossPG

All about PostGraduate Medical Entrance Exams...

Now visit our new portal http://www.acrosspg.com

for updates on PG entrance exams

and study material for PG exams.

PrePG-India Blog: Get all latest info about
Pre PG Exams in India.


AcrossPG on Facebook:
Like our FB Page


AcrossPG-Exams:Get all the Information, Notifications
about Medical PG Entrance Exams.

You are not connected. Please login or register

Anatomy aipg 2010 all ques with correct answers

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

Healer

avatar
Founder & Manager
Founder & Manager
Anatomy

1. Attachment of sustentaculum Tali, is closely related to
a. Anterior tibilais
b. Posterior Tibalis
c. Flexor hallucis longus
d. Digitorum longus
ans- c

2. Gluteus medius is supplied by
a. Superior gluteal nerve
b. Inferior gluteal nerve
c. Obturator
d. tibial nerve
Ans- a

3. In post ductal Coarctation of aorta Collateral is formed by all EXCEPT
a. Vertebral artery
b. Suprascapular artery
c. Subscapular
d. Tranverse cervical
Ans- a

4. All are composite/ Hybrid muscle EXCEPT-
a. Flexor carpi ulnaris
b. FD superficialis
c. pectineus
d. Bicep femorais
Ans- a

5. Which passes through Foramen Magnum?
a. Vertebral artery
b. 12th nerve
c. Sympathetic chain
d. ICA
Ans- a

6. Celiac plexus location
a. Anterior lateral to abdominal aorta- side & front
b. Posterior & around aorta
c. Anteriomedial to left sympathetic chain
d. Posteriomedial to Left sympathetic chain
Ans- a
(grays- )

7. left sided usually SVC drains into
a. Right atrium
b. Left atrium
c. coronary sinus – open into RA through large cornary sinus
d. pericardial space
Ans- a (grays)

8. shoulder abduction all except....
a. clavi movemnt at medial end
b. Medial scapula rotation
c. acromio clavicl jt movement
d. humerus evelation
Ans- b

9. Urigenital diaphragm is formed by A/E
a. Colle’s fascia
b. Deep transverse perinea
c. Perineal membrane
d. Sphincter uretherae
Ans- a

10. Hypogastric sheath is condensation of
a. Scarpa fascia
b. Colle fascia
c. Pelvic fascia
d. Inferior layer of urogenital diaphragm
Ans- c
(Steadman dictionary)

11. Most commonly seen is renal vessel anomaly
a. Supernumerary renal vein
b. Supernumerary renal artery
c. Double renal vein
d. Double renal artery
Ans- b
(http://www.liebertonline.com/doi/abs/10.1089/end.2008.0310)

12. LN drainage of urethra spongiosum
a. Deep inguinal
b. superficial inguinal
c. pre aortic
d.
Ans- a


explainations to some questions are present in this pdf files... open this link to read or download

[You must be registered and logged in to see this link.]


__________________________________
To See the hidden content, please make a reply to the post.
Proud to announce new forum address [You must be registered and logged in to see this link.]
<[You must be registered and logged in to see this link.]>
http://prepgindia.forumshealth.com

jyothsna223@gmail.com


Just Entered
Just Entered
Thanks

amy

avatar
Doctor
Doctor
good questions

merin


Just Entered
Just Entered
thanks

shruthis


Just Entered
Just Entered
thanks

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum